Ledendag 2022

 Op 7 mei 2022 houdt de VGNS in Utrecht haar jaarlijkse ledendag.VGNS jaarvergadering 2014

We vallen maar meteen met de deur in huis, want we zijn er zelf erg blij mee:

Op zaterdag 7 mei aanstaande organiseren we onze Ledendag weer live in de Zalen van Zeven in Utrecht!

Door de Covid-19-pandemie hebben we twee jaar via Zoom moeten vergaderen. Praktisch, maar zeker niet ideaal.
Daarom komen we dit jaar heel graag weer
persoonlijk bij elkaar.
Natuurlijk heten we onze nieuwe leden van harte welkom. We hopen binnenkort persoonlijk kennis met je te maken.

Het middagprogramma is ook toegankelijk voor geinteresseerde niet-leden.
Beide dagdelen uitsluitend toegangkelijk na inschrijving.

Hieronder vinden jullie het voorlopige programma.

Ochtendprogramma

VGNS ledenvergadering, alleen toegankelijk voor leden (zie agenda)

 

Middagprogramma 'Regie in eigen hand'

Zoals we al eerder lieten weten, staat het middagprogramma van onze Ledendag dit jaar in het teken van 'Regie in eigen hand': wat kan je als schildklierpatiënt doen om controle te krijgen en te houden over je gezondheid?
Willem van Bork (arts Beleid en Advies en werkzaam als adviserend geneeskundige bij een zorgverzekeraar) en Kim van Wetten (Arts Integrale Geneeskunde) gaan met elkaar en met ons in gesprek over dit voor schildklierpatiënten zo weerbarstige en belangwekkende onderwerp.

Ze gaan het thema aanvliegen vanuit twee invalshoeken: de medische en de persoonlijke.
Vanuit de eerste invalshoek is de vraag aan de orde: wat is er precies met en rondom de schildklier aan de hand? Daarbij verkennen we een vijftal factoren die van belang zijn om tot een goede diagnose en behandeling te komen.
Bij de persoonlijke invalshoek kijken we niet alleen naar de manier waarop je de regie in eigen hand houdt. Ook is het van belang om uit te zoeken waardoor je hem kwijt bent geraakt én hoe je hem weer terug kan krijgen.

Dankzij deze combinatie van de persoonlijke en de medische invalshoek belooft het een uiterst boeiende middag te worden. Ben je op zoek naar de juiste aanpak voor jouw schildkierproblemen, vooral als er sprake lijkt te zijn van een hypo, aarzel dan niet je alsnog aan te melden voor dit middagprogramma. Zoals gezegd: je krijgt uitermate nuttige handreikingen om jouw regie gestalte te geven. Bovendien vertelt een drietal ervaringsdeskundige leden hun eigen verhaal over hun regisserende plussen en minnen. En natuurlijk is er volop ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Na afloop kan je je aanmelden voor de tweede serie workshops onder de titel ‘Regie in eigen hand’, waarin de deelnemers (maximaal 8) actief met hun eigen gezondheidsvragen rond hun schildklieraandoening aan de slag kunnen. Susan Koerselman vertelt iets over inhoud en werkwijze van de workshops, de informatiefolder ligt ter plekke klaar.

Rond 15.30 uur is het dan tijd voor borrelen en gezelligheid.

Het middagprogramma is – zoals altijd – ook voor niet-leden gratis toegankelijk.
Het aantal plaatsen is beperkt. Wacht dus niet te lang met aanmelden. Dit is tot uiterlijk 3mei mogelijk via de link hieronder.

Hier vindt u de locatie en de agenda

Inschrijven is niet meer mogelijk!

Succesboeken is er ook weer.
Ook dit jaar staat de boekentafel van de firma Succesboeken (www.succesboeken.nl) weer in de zaal. Je kunt er grasduinen in hun vaak inspirerende gezondheidslectuur en die ter plekke aanschaffen.

 


 

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd.
Ondersteun het werk van de VGNS en word lid!