Ervaringsverhalen en Patiëntenbrieven

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd

VGNS vindt dat de momenteel gebruikte richtlijnen en argumenten tegen het gebruik van natuurlijk schildklierhormoon niet voldoende steekhoudend zijn en bovendien het gezondheidsbelang van veel patiënten groot onrecht aandoen lees meer...


 

Na drie weken voelde ik me als herboren, de energie kwam terug.

on maandag, 06 oktober 2014.

Brief aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg

Ik ben een vrouw van nu 51 jaar (geboren 21 mei 1958) en heb Hashimoto, met een bijna niet meer werkende schildklier.
Van kinds af aan heb ik een te traag werkende schildklier gehad. De eerste problemen deden zich voor in 1980 toen ik niet op een natuurlijk wijze zwanger raakte.

Na mijn zwangerschappen bleken de TSH waarden veel te hoog.  ( men vertelde in die tijd niet wat je waardes waren want daar had je als patiënt niets mee te maken). Huisarts vond het wel meevallen en behandelde mij niet. Bij latere navraag bleek uit dossiers dat mijn TSH een waarde had van 48.4.

Ik was kouwelijk, kwam vele kilo’s aan, en was onvoorstelbaar moe en depressief.
Pas na vele jaren doorvragen en zelf uitzoeken ben ik onder behandeling gekomen van Dr van Loon te Utrecht. De huisarts wilde mij niet doorverwijzen, echter  ik heb zelf contact gezocht met Dr van Loon en mijn verhaal voorgelegd, hij begreep mijn probleem en wilde mij wel onderzoeken.

Mijn TSH is door medicatie gedaald van 4,5 in 2005 naar 0,3 in 2009.  Helaas verdween mijn vermoeidheid en neerslachtigheid niet. Omdat mijn T3 waarde ver onder de normaalwaarden lagen heb ik natuurlijke T3 (Thyreoidum) voorgeschreven gekregen van Dr van Loon.

Langzaam opgebouwd en wat ik nooit meer voor mogelijk had gehouden gebeurde in 2006.

Ik voelde mij na drie weken als herboren. De energie kwam terug. Ik kon mijn werk, waar  ik inmiddels mee in de ziektewet was beland weer langzaam oppakken.

Na een half jaar goed instellen gebruik ik naast Thyrax ( 0,175) 1x per dag 1grain Thyreoidum en 1x per dag ( smiddags) 0,75 grain. Ik sta jaarlijks onder controle van Dr van Loon. Ik voel mij goed en vertrouw deze internist volkomen. Dank zij zijn kennis heb ik weer kwaliteit van leven.

Ik heb energie, studeer naast mijn baan (32 uur per week) weer en heb mijn vakdiploma’s gehaald.

En nu: na dit bericht dat dit medicijn niet meer geleverd zou mogen worden valt mijn wereld in duigen. Het vooruitzicht is weer een onvoorstelbare. Als Thyreoidum niet meer geleverd mag worden betekent dit voor mij terug naar af. Totale vermoeidheid, depressief en vergeetachtigheid. Mijn werk niet meer kunnen doen en uiteindelijk wacht dan de WIA.

Ik weiger te aanvaarden dat mij, en velen met mij, dit wordt aangedaan.

Ik verzoek u vriendelijk doch zeer dringend het verbod op levering per omgaande ongedaan te maken.

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd.
Ondersteun het werk van de VGNS en word lid!