Ervaringsverhalen en Patiëntenbrieven

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd

VGNS vindt dat de momenteel gebruikte richtlijnen en argumenten tegen het gebruik van natuurlijk schildklierhormoon niet voldoende steekhoudend zijn en bovendien het gezondheidsbelang van veel patiënten groot onrecht aandoen lees meer...


 

Ik kon weer het huishouden doen zonder iedere 5 minuten te gaan zitten of liggen

on vrijdag, 14 februari 2014.

Ik ben een vrouw van 60 jaar en heb Hashimoto met een langzaam werkende schildklier. Dit is mijn verhaal:

Na jaren van klachten is bij mij in januari 1999 hypothyreoidie (Hashimoto) vastgesteld met een verhoogde TSH en verlaagde FT4.
De huisarts schreef Thyrax voor. Ik was blij dat ik aan de Thyrax kon, omdat mijn klachten dan zouden verdwijnen. Helaas bleek dit niet het geval en werd ik steeds zieker en ik kon alleen nog maar in bed liggen, was totaal uitgeput. Ik heb ruim 2 jaar alleen Thyrax gebruikt.

In april 2001 kreeg ik van de internist/endocrinoloog Cytomel erbij, 2 maal daags 6.25 mcg. Dat verbeterde wel iets, maar ik was nog steeds niet in staat om een hele dag uit bed te zijn, laat staan werkzaamheden thuis te verrichten.
Ik kon met moeite een kwartier fietsen. Ik moest in bushokjes gaan zitten uitrusten om weer verder te kunnen. Ik voelde me zeer ellendig. En was nog steeds heel erg moe.
Toch waren mijn bloedwaarden heel goed.

Na 2 jaar Cytomel naast Thyrax te hebben gebruikt ben ik in naar een biologisch arts gegaan en ben ik na een half jaar overgestapt op Thyreoidum om dat uit te gaan proberen.

Wat er toen met mij gebeurde, daar kan ik me nu nog over verbazen. Ik ging me normaal voelen. Ik kon na 2 maanden Thyreoidum gebruik zomaar 2 uur achter elkaar fietsen en daarna was ik niet eens erg moe. Ik kon weer het huishouden doen zonder iedere 5 minuten te gaan zitten of liggen.
Later ben ik er een beetje (25 mcg Euthyrox) bij gaan gebruiken, om de verhouding T4 en T3 wat te verbeteren en me nog beter te voelen.
Dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven. Ik kan alles weer doen wat ik wil.
Ik zit op een koor en organiseer in mijn eentje 2 x per jaar een lotgenotenmiddag voor brughoektumorpatiënten.
Ik kreeg n.l. in maart 2004 te horen dat ik een brughoektumor had.
Deze is een half jaar later operatief verwijderd. Deze grote operatie heb ik heel goed doorstaan, omdat mijn conditie op dat moment goed was dankzij de Thyreoidum.

Ik voel me nu nog steeds goed en ik kan echt niet zonder Thyreoidum.
Ik heb de Thyrax alleen en later ook in combinatie met de Cytomel lang de kans gegeven, maar het bleek voor mij niet genoeg om me echt goed te voelen.
Zonder Thyreoidum word ik weer een zombie, met totaal geen energie en daar moet ik niet aan denken!
De jaren met de Thyreoidum waren mijn beste jaren, vanaf mijn 25ste toen de klachten ongeveer begonnen, en ik ben nu 60.
Ik hoop echt dat dit niet het laatste jaar wordt dat ik me goed voel en alles kan.

Ik slik nu dagelijks 150 mg Thyreoidum en 18,75 mcg Euthyrox. Ik heb de Thyreoidum nodig om te kunnen leven als een normaal mens en ik ben er ook heel blij om dat het er (nog) is.

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd.
Ondersteun het werk van de VGNS en word lid!