Ervaringsverhalen en Patiëntenbrieven

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd

VGNS vindt dat de momenteel gebruikte richtlijnen en argumenten tegen het gebruik van natuurlijk schildklierhormoon niet voldoende steekhoudend zijn en bovendien het gezondheidsbelang van veel patiënten groot onrecht aandoen lees meer...


 

Alsof er een deken van me afviel, ik kon weer lachen

on maandag, 06 oktober 2014.

Brief aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg

Ik ben een vrouw van 41 jaar ( geb.1968) en heb hypotheroïdie.

In 2003 ben ik onder behandeling gekomen van dr. R. van der Vlies, orthomoleculair arts, gespecialiseerd in schildklieraandoeningen te Amsterdam, met de klachten kouwelijk, haaruitval, extreem vermoeid, depressief en gewichtsverlies (soms geeft hypotheroidie gewichtsverlies in plaats van vermeerdering).
Na een week temperatuurmeting in de ochtend, samen met bloedonderzoek naar de schildklierwaarden stelde hij subklinische hyptheroidie vast (de waarden van mijn metingen heb ik niet in mijn bezit). Uit deze metingen bleek dat de omzetting van T4 naar T3 niet goed verloopt, de reden waarom dr Van der Vlies mij Thyreoideum als medicatie heeft voorgeschreven, omdat dit middel alle natuurlijke schildklierhormonen bevat en niet alleen T4.

In een langzame opbouw ben ik begonnen met  elke ochtend15 mg tot hedendaags 90mg.
Na verloop van tijd, door verslechtering van mijn schildklierwerking heeft dr. Van der Vlies mij ook Thyrax voorgeschreven, in combinatie met de Thyreoideum, tot op heden 2,5 pil van 0.025mg.  Ik heb gevarieerd in hoeveelheden van Thyreoideum en Thyrax, verminderd en vermeerderd (ook o.i.v. zomer en winter). Bij verlaging van 90mg Thyroideum word ik binnen enkele dagen tot een week veel vermoeider, verlies ik mijn concentratie (kan niet meer nadenken), wordt vergeetachtig,  lusteloos en neemt het haarverlies toe.
Bij meer dan 90 mg wordt ik gestresst en prikkelbaar. Bij minder Thyrax wordt ik vooral erg moe. Vemindering of vermeerdering van de Thyroideum heeft een sterker effect dan de Thyrax, wat aangeeft dat dit middel bij mij beter werkt.

Op het moment ben ik uitstekend afgesteld en kan ik weer volop functioneren.
Ik werk fulltime als secretaresse op een bekend advocatenkantoor, geef daarnaast vier spinninglessen per week, train zelf met gewichten en run een bedrijfje in fitness/health/nutrition met 1 a 2 consulten per week.

Zonder mijn medicatie had ik dit niet gekund.
Ik weet nog de tijd voordat de ziekte geconstateerd werd en ik jankend op de fiets door het vondelpark reed, omdat ik de kracht niet meer had om vooruit te komen. Ik kon niks meer, was erg down en voelde me gehandicapt. Zodra ik aan de Thyreoideum begon voelde ik me weer 'de oude ’  worden; alsof er een deken van me afviel, ik kon weer lachen en met enthousiasme lesgeven.
Buitengewoon prettig!

Inmiddels heeft mijn huisarts dr. J. Stinnissen het voorschrijven van de medicatie Thyrax en Thyreoideum overgenomen van dr. Van der Vlies en hij staat volledig achter deze behandeling, omdat hij ziet dat ik hierbij zeer goed functioneer.
Het gaat zo goed dat ik in plaats van elke 3 maanden nu niet vaker dan elk half jaar mijn waarden laat controleren.

Ik moet er niet aan denken om weer terug te vallen , zonder Thyreoidum, naar totale uitputting en ‘ braindead’, zoals ik dat noem. Dat zou me mijn leven letterlijk ontnemen.

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd.
Ondersteun het werk van de VGNS en word lid!