Ervaringsverhalen en Patiëntenbrieven

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd

VGNS vindt dat de momenteel gebruikte richtlijnen en argumenten tegen het gebruik van natuurlijk schildklierhormoon niet voldoende steekhoudend zijn en bovendien het gezondheidsbelang van veel patiënten groot onrecht aandoen lees meer...


 

Van WAO naar post-HBO opleiding

on maandag, 06 oktober 2014.

Brief aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg

Mijn naam is N., ik ben een vrouw van  61 jaar.
Zeven jaar geleden was ik sterk vermagerd, had geen energie (kon nauwelijks 100 m lopen), had  last van spier- en gewrichtspijnen, bewegingsonrust en veel buikpijn. Door deze klachten kon ik niet werken en zat in de WAO.

Aanvankelijk dachten de huisarts en bedrijfsarts aan een burnout.

Dit was gedeeltelijk waar, maar omdat ik maar niet opknapte, heb ik contact opgenomen met Dr G.W. Kentie van het Centrum voor Biologische Geneeskunde, toen gevestigd in Schiedam, tegenwoordig in Ouddorp.

Er werd coeliakie geconstateerd en ik ging op een glutenvrij dieet. Ondanks dit dieet veranderden de klachten niet veel behalve dat ik van de buikpijn af was. Op grond van de rest van de klachten liet dr.G.W. Kentie in 2004 de schildklierfuncties onderzoeken en er kwam uit dat onderzoek  een vertraagde werking van T3 uit.
Dr G.W.Kentie schreef Thyreoidum voor.

Op 5 februari ’05 gebruikte ik ’s morgens  60 mg Thyreoidum en om 16.00 u weer 60 mg. Maar omdat ik me om 14.00 u steeds niet lekker begon te voelen , wat zich uitte in trillen, het koud hebben, een huilerig gevoel en dubbel kijken , werd op 17 februari ’05; de dosis Thyreoidum ’s morgens verhoogd naar 90 mg en om 16.00 u bleef het 60 mg.
Op 24 februari ’05 voelde mijn lichaam “gesmeerder”.
Uiteindelijk ben ik in april ’05 uitgekomen op de voor mij ideale dosis van 105 mg Thyreoidum ‘s morgens en om 16.00 u 60 mg Thyreoidum. Ik voelde me zo energiek en gezond dat ik een post- HBO opleiding heb gevolgd en daarna nog twee jaar buitenshuis gewerkt heb.

Door een verhuizing naar een ander deel van het land werk ik nu niet meer buitenshuis maar zit in het bestuur van een plaatselijke vereniging.
Ik gebruik de Thyreoidum nu 5 jaar en ik zit nog steeds op 105 mg en 60 mg per dag. Ik moet er niet aan denken deze medicatie kwijt te raken. Elk jaar wordt mijn bloed gecontroleerd en de waarden van T4 en T3 zijn goed, zodat er niets aan de dosis veranderd hoeft te worden.

Hierbij verzoek ik u dan ook dringend om mij de mogelijkheid te laten houden dit natuurlijk schildklierhormoon te gebruiken.

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd.
Ondersteun het werk van de VGNS en word lid!