Ervaringsverhalen en Patiëntenbrieven

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd

VGNS vindt dat de momenteel gebruikte richtlijnen en argumenten tegen het gebruik van natuurlijk schildklierhormoon niet voldoende steekhoudend zijn en bovendien het gezondheidsbelang van veel patiënten groot onrecht aandoen lees meer...


 

Hij reageerde geirriteerd en zei dat het psychisch was.

on maandag, 06 oktober 2014.

Na jaren zoeken om me weer goed te voelen en mezelf weer te mogen zijn, dankzij thyreoidum, heeft het dreigende verbod op natuurlijk schildklierhormoon me wel ongerust gemaakt.
Het idee om weer helemaal opnieuw te moeten beginnen zoeken naar een oplossing, het zou
eigenlijk niet meer hoeven.
 
Na 20 jaar van klachten van hyperactiviteit, angstklachten, darmproblemen en in de middag moeten rusten omdat ik al snel moe werd, en door jarenlange ernstige diarreeklachten (ik ging meer dan 20 keer naar het toillet, dat ging dag en nacht door) ging ik naar de huisarts.

Het bloedonderzoek bij de internist wees uit dat ik een hyperactive schildklier had, een hyperthyreoidie.
Ik was zo blij dat na jarenlange klachten in juni 2001 er eindelijk een oplossing zou komen. Maar toen wist ik nog niet dat dat geen eenvoudige weg zou worden waarbij ik nog heel veel moest leren en zoeken.

In augustus 2001 kreeg ik radioaktief jodium toegediend omdat ik allergisch was voor strumazol
Langzaam begon mijn schildklier langzamer te werken en kreeg thyrax.
Langzaam namen mijn klachten toe,heel de dag moe, ik kon de trap niet meer in een keer op, spier en gewrichtsklachten, darmklachten, het gevoel alsof er watten in mijn hoofd zaten, concentratie en vergeetachtig en mijn gewicht nam met 35 kilo toe.

Ik was bij de internist onder controle en hij schreef thyrax voor, ondanks mijn klachten die ik hem vertelde en alle hypothyreoidie symptonen die behoorlijk duidelijk te zijn zien waren.
Ik ben 6 jaar bij hem in behandeling geweest toen hij mij in 2007 naar de huisarts terugstuurde.
Bij de huisarts vroeg ik om T3 erbij te krijgen,omdat het met mijn 102 kilo toch echt niet meer ging.
Hij reageerde geirriteerd en zei dat het psychisch was.


Toen ik thuis was heb ik een afspraak met Dr Linschoten gemaakt. Het bloedonderzoek wees uit dat mijn hypofische T4 niet omzet in T3 waardoor ik een tekort heb aan T3.
Mijn TSHwas 11 en mijn cholesterolgehalte was veel te hoog.

Toen ik langzaam thyreoidum opbouwde ging het met de dag beter mijn energie nam toe, ik kon weer de trap in 1 keer op. Ik voel me nu weer vitaal, ik heb weer energie voor de hele dag.
Mijn leven is zeker met 10 jaar verlengd. Cholesterol en gewicht zijn weer normaal en ik kan weer zonder pijn bewegen mijn kwaliteit van leven is weer terug.
Mijn darmen zijn veel beter maar blijven overgevoelig voor voeding en medicatie daarom ben ik zo blij met een natuurlijk schildklierhormoon.

Het idee dat er een verbod kan komen maakt me erg onzeker over hoe het dan verder met me kan gaan. Ik hoop dan ook dat u met onze verhalen beseft,dat het voor veel schildklierpatienten heel moeilijk zou worden zonder thyreoidum en dat onze kwaliteit van leven er door zou afnemen.

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd.
Ondersteun het werk van de VGNS en word lid!