Ervaringsverhalen en Patiëntenbrieven

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd

VGNS vindt dat de momenteel gebruikte richtlijnen en argumenten tegen het gebruik van natuurlijk schildklierhormoon niet voldoende steekhoudend zijn en bovendien het gezondheidsbelang van veel patiënten groot onrecht aandoen lees meer...


 

...en de gigantische moeheid bleef aanhouden.

on maandag, 06 oktober 2014.

Brief aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg

Ik ben een vrouw van 49 jaar (geboren op 14 september 1960).
In het jaar 1990 vlak na mijn bevalling van ons 2e kindje, vlogen de  kilo’s eraan. (binnen een half jaar tijd 30kg).
In die tussentijd was ik al diverse keren bij de huisarts geweest omdat ik zowel geestelijk als lichamelijke klachten had, hij deelde mede dat het lichaam moest 'ontzwangeren'!
Ik attendeerde hem erop of hij was vergeten dat eraan beide kanten van de familie
schildklier problemen waren.

Conclusie: verworven hypothyreoidie, dus levenslang medicijnen.
Thyrax moest opgebouwd gaan worden maar de waarde zakte maar minimaal.
Ondertussen kreeg ik chronische ontstekingen in mijn lichaam, ontzettend koud,allergieën kwamen te voorschijn,vergeetachtigheid en de gigantische moeheid bleef aanhouden (uiteindelijk mijn werk opgezegd).
Het immuunsysteem was zo laag dat het lichaam zichzelf aan ging vallen en het ergste van alles; ik heb primair lymfoedeem en omdat het lichaam langzaam functioneert bleven de afvalstoffen in mijn lichaam zich opstapelen waardoor je het lichaam gaat vergiftigen en dat was dusdanig dat er óók vochtproblemen gingen voordoen. Het gevolg gigantische opzwellingen over het hele lichaam en uitrekking van de lympklieren (Zie het maar als elastiek dat is uitgerekt).
Ik moet nu met tussenpozen levenslang naar het ziekenhuis om mijn lymfklieren te laten draineren. Dan het geestelijke: ik was heel erg down,neerslachtig,depressief en ik had nergens geen zin meer in.
Van een spontane,werkende en sociale vrouw was ik veranderd in een wrak, ik lag meer dan 20 uur per dag op en af op het bed.

Intussen bleef ik vragen en zoeken totdat ik, het was inmiddels het jaar 2001, in contact kwam met de orthomoleculaire arts: Dr. Kerkwijk te Hoogerheide.
Wat bleek, de T3 was de boosdoener (daar was nooit op geprikt).
We gingen de thyrax afbouwen en de thyreoïdum opbouwen.
Al na een paar weken kon
ik voelen dat er verandering optrad. Na 2 jaar was ik weer waar ik zo naar had verlangd.
Sindsdien sta ik ingesteld op 270 mg per dag en tot op heden gaat het uitstekend met mij.

De materie van de schildklier is te ingewikkeld voor de doorsnee mens die geen schildklieraandoening heeft. Dus u begrijpt, als u dit van ons afneemt u de zin van het leven van zeer veel mensen ontneemt.

Ik neem aan dat u dit niet op uw geweten wilt hebben!

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd.
Ondersteun het werk van de VGNS en word lid!