Ervaringsverhalen en Patiëntenbrieven

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd

VGNS vindt dat de momenteel gebruikte richtlijnen en argumenten tegen het gebruik van natuurlijk schildklierhormoon niet voldoende steekhoudend zijn en bovendien het gezondheidsbelang van veel patiënten groot onrecht aandoen lees meer...


 

Als een klein dood vogeltje...

on maandag, 06 oktober 2014.

Brief aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg

Tot mijn grote schrik heb ik vernomen van mijn apotheek dat ik binnenkort geen Thyreoid meer kan gebruiken.
Op de een of andere manier wordt dit uit de handel genomen.

Laat ik u eens schetsen hoe mijn leven eruit zag voor ik thyreoid gebruikte.
Ik ben een vrouw van 57 jaar, en kamp sinds mijn 24e jaar met schildklierproblemen.(ziekte van Graves)

Te snelle schildklier, daarna zogenaamd goed, want de waarden waren goed  volgens de norm dat de TSH tussen 1 en 5 moet zitten.(altijd beroerd want te hoge TSH waarden)
Weer een te snelle schildklierfunctie op mijn 45e jaar en vervolgens weer te langzaam. Dat laatse in 3 weken tijd van te snel in te langzaam (46 j menopauze). GEVOLG: EEN FYSISCHE DEPRESSIE DOOR HET GROTE CHEMISCHE VERSCHIL IN DE HERSENEN EN LIJF.
Als een klein dood vogeltje bracht ik mijn dagen beroerd en zonder ook maar enige energie huilend mijn dag door op de bank. Iedere 2 weken kwam ik wel bij mijn huisarts , die geduldig naar mij luisterde en ten slotte ook antidepressiva voorschreef omdat de depressie steeds verergerde en na maanden niet verbeterde.
Echter , mijn TSH was goed want 4,5 en dat scheen zo te horen. Bij mijn internist was ik al eerder weggegaan, want hij kon niks voor me doen. De waarden waren goed en aangezien hij alleen maar op het formulier keek naar de waarden.
Ik was gedevalueerd in een bloedbeeld, zou de huisarts het  (MIJN LEVEN) verder af handelen.

Doch echter, ik had zoveel klachten dat een reïntegratie mevrouw mij aangaf eens naar een arts te gaan om te kijken of niet een deel ook aan de overgang lag en ik misschien stoffen te kort kwam. Zij was er zo van opgeknapt! Ik dacht: een homeopaat? kan ik zeker elke keer andere korreltjes uit proberen, daar heb ik de puf niet voor. Maar nee, deze arts doet uitgebreid bloedonderzoek.
Ik naar deze orthomoleculair arts, tevens huisarts en homeopathisch arts.

Na mijn hele verhaal gedaan te hebben zei hij meteen: " het klinkt eerder dat je schildklier niet goed geregeld is."
Na uitgebreid bloedonderzoek én urine onderzoek, bleek dat ik alle thyrax gewoon uit plaste, mijn lichaam zette de T4 NIET om in T3. Bovendien was mijn kalkspiegel te laag, en kwam ik nog allerlei stoffen te kort.

Ik kreeg 1 grain (= een capsule) thyreoid en moest over 2 weken bloed laten prikken en weer terug komen.
Ik voelde me na anderhalve week voorzichtig opknappen. Maar het kon nog nog beter zei de arts. en ik was al zo blij!
Ik kreeg nu 2 grain en moest over 1 maand terugkomen, ik voelde me weer beter dan ervoor. ik was er nog niet, want kreeg nu 3 grain.

Sinds die tijd gaat het fantastisch met me. Toen ik na 2 jaar ineens weer depressief werd ,in de zomer notabene, bleek dat ik te weinig vitamine d had. Na aanvulling heb ik ook daar geen last meer van gehad.
Ieder half jaar was ik onder controle , en nu na 8  jaar nog maar 1 keer per jaar.

Die hele menopauze  ( en daar had ik goed last van) is peanuts vergeleken met die schildklier!

Ik zit dank zij de schildklier en de thyrax al zeker 12 jaar vast aan seroxat, en dat durf ik niet meer af te bouwen na een mislukte poging (depressie kwam tijdens afbouwen meteen terug)

Weten deze internisten die de Thyreoid er zo maar uitgooien eigenlijk wel hoe het is om je altijd beroerd en kl  ...... te voelen omdat je schildklier niet doet wat hij moet doen?
Als ik moet kiezen tussen het risico een hartstilstand te krijgen,of als een dood beroerd vogeltje mijn leven uit te zitten, dan kies ik voor het eerste!

Ik ben nog steeds verbaasd dat een mens zich zo goed kan voelen, als ik de laatste 8 jaar doe!
Wat heb ik me altijd zwak ziek en misselijk gevoeld, vaak 's middags naar bed als de kinderen naar school waren, weinig uur kunnen werken (16) en verspreid over de week.
Nu ben ik het leven aan het inhalen, leuke dingen doen, reizen ,sporten, cursussen én ook nog werken. Eindelijk is er tijd voor leuke dingen, zelfs 'avonds.

EN DAT WILT U ALLEMAAL VAN MIJ AFPAKKEN!

Ik kan wel huilen.
Ik begrijp dat ik het medicijn wel in Belgie en Duitsland kan krijgen.
Word ik dan genoodzaakt om mijn heil in het buitenland te zoeken?

Ik hoop dat u mijn woorden serieus wilt nemen en mij alstublieft mijn leven terug wilt geven door mij Thyreoid te laten gebruiken.

Met vriendelijke groeten,

een verdrietige vrouw die haar leven weer ziet uitgummen..........

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd.
Ondersteun het werk van de VGNS en word lid!