Ervaringsverhalen en Patiëntenbrieven

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd

VGNS vindt dat de momenteel gebruikte richtlijnen en argumenten tegen het gebruik van natuurlijk schildklierhormoon niet voldoende steekhoudend zijn en bovendien het gezondheidsbelang van veel patiënten groot onrecht aandoen lees meer...


 

u begrijpt dat ik waarschijnlijk zonder dit middel weer arbeidsongeschikt wordt

on maandag, 06 oktober 2014.

Brief aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg

Begin 2001 had ik last van hartkloppingen, een heel hoge polsslag, kortademigheid en een onrustig gevoel. Mijn huisarts schreef mij propranolol voor en een verwijzing naar een internist.

Bij deze internist kon ik pas na 15 weken terecht. Zolang wilde ik niet wachten want de klachten waren zo erg dat ik haast niet meer sliep. Van een natuurgeneeskundig therapeut kreeg ik enkele  homeopathische middeltjes die vrij snel werkten.
Na 15 weken kwam ik bij de internist die mij gelijk een radioactief middel  voorschreef zonder eerst weer mijn bloed na te kijken.

Na een felle discussie hierover mocht dat alsnog. Telefonisch stelde hij mij later die week op de hoogte dat mijn schildklierwaarden weer normaal waren en ik geen verdere behandeling nodig had. Na deze nare ervaring had ik mijn buik vol van internisten en heb nadien steeds mijn bloed door de huisarts na laten kijken of de waarden normaal bleven. (Inmiddels was ik gestopt met de homeopathische middelen van de natuurgeneeskundig therapeut)

In  januari 2004 kreeg ik anderen klachten, nl. ernstige spierpijnen  en vermoeidheid. De schildklierwaarden waren nog steeds normaal en ik werd doorverwezen naar een reumatoloog. Deze stelde de diagnose: fybromyalgie en een burn-out.

Ik leefde van dag tot dag en was mezelf niet meer. Het was net of ik de hele dag in een wazige wereld leefde. Veel gebeurtenissen in die tijd kan ik me bijna niet herinneren, o.a. de trouwdag van mijn oudste dochter.
Wegens slaapgebrek kon ik niet meer functioneren en werd afgekeurd.

In  september 2005 ben ik naar een natuurgeneeskundig arts gegaan, deze arts had vrij snel in de gaten dat er toch iets met mijn schildklier aan de hand was en schreef mij toen thyreoidum voor. De klachten verdwenen snel.

Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds dankzij thyreoidum  klachtenvrij. Dus u begrijpt dat ik waarschijnlijk zonder dit middel weer arbeidsongeschikt wordt en velen met mij.
Dus mijn verzoek is: Trek het verbod in en laat mensen in hun waarde met thyreoidum.

U weet niet wat u aanricht indien u dit wel doet.

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd.
Ondersteun het werk van de VGNS en word lid!