Ervaringsverhalen en Patiëntenbrieven

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd

VGNS vindt dat de momenteel gebruikte richtlijnen en argumenten tegen het gebruik van natuurlijk schildklierhormoon niet voldoende steekhoudend zijn en bovendien het gezondheidsbelang van veel patiënten groot onrecht aandoen lees meer...


 

Eindelijk weer in staat om van het leven te genieten

on vrijdag, 14 februari 2014.

Brief aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg

Ik ben een vrouw van 63 jaar en lijdt aan de ziekte van Hashimoto

Deze ziekte werd bij mij vastgesteld in 2003, nadat ik vele, vele jaren rondgelopen had met tal van lichamelijke en psychische klachten: extreme vermoeidheid, chronische hoofdpijn en migraine-aanvallen, maag- en darmklachten, gewrichtspijn, spierzwakte, kouwelijkheid, allergie voor chemische stoffen, gehooruitval, depressiviteit, angststoornissen, concentratie- en geheugenverlies, dwanggedachten.

 

 

Uiteraard zijn er i.v.m. deze klachten door de jaren heen tal van lichamelijke onderzoeken verricht, zowel door mijn huisarts als door internisten. De artsen konden echter nimmer een aanwijsbare somatische oorzaak voor mijn klachten vinden. Er zou zeker geen sprake zijn van een schildklierziekte, want mijn TSH was door de jaren heen altijd keurig 1.0, dus binnen de normaalwaarden.

Er werd uiteindelijk een verlegenheidsdiagnose, chronisch vermoeidheidssyndroom, gesteld en voor mijn psychische klachten werd ik verwezen naar de psychiater.
Uiteindelijk belandde ik in een psychiatrische kliniek op de afdeling stemmingsstoornissen waar ik elf maanden heb doorgebracht. Bij toeval kwam ik in die periode in contact met dokter Linschoten, die vaststelde dat  ik wel degelijk schildklierpatiënte ben, ondanks mijn normale TSH-waarde. Dokter Linschoten staat op het standpunt dat het bepalen van de TSH-waarde onvoldoende diagnostieke betekenis heeft.
En daarin heeft hij gelijk gekregen.

Op zijn advies ben ik gestart met de dagelijkse inname van Thyreoidum, waarna mijn klachten geleidelijk verdwenen. Omdat ik al zolang en in zo ernstige mate ziek was heeft het lang geduurd voordat ik weer hersteld was.
Sinds enkele jaren echter ben ik dankzij Thyreoidum, ik slik vijf capsules van 60 mg per dag, volkomen klachtenvrij. Ik ben eindelijk weer in staat om van het leven te genieten en tal van activiteiten te ontplooien.

Het moge u duidelijk zijn, ik zou Thyreoidum voor geen goud meer willen missen en ik verzoek u dan ook dringend om uw verbod op de levering van Thyreoidum ongedaan te maken.

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd.
Ondersteun het werk van de VGNS en word lid!