Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd

VGNS vindt dat de momenteel gebruikte richtlijnen en argumenten tegen het gebruik van natuurlijk schildklierhormoon niet voldoende steekhoudend zijn en bovendien het gezondheidsbelang van veel patiënten groot onrecht aandoen lees meer...


 

De 10 gezondste producten ter wereld, ook voor mensen met hypothyreoïdie

on zondag, 16 februari 2014.

Door Josine Thomassen

Als we oud willen worden en ons tegelijkertijd jong willen blijven voelen, dan zijn dit de producten die we dagelijks moeten eten.

1. Knoflook en uien
voorkomen het ontstaan van kanker volgens recente studies van de prestigieuze voedingsdeskundige Jony Bowden. Knoflook en uien zijn ontstekingsremmend en worden sinds mensenheugenis gebruikt tegen infecties en hoge bloeddruk.  Knoflook is niet alleen een gezonde plant voor onze bloedvaten, maar zeker ook bacterie-dodend, bloedsuikerverlagend en algemeen toniserend middel. (1)

2. Bonen
de gunstige eigenschappen spelen een rol in de behandeling van hartkwalen, diabetes en kanker. Je hoeft de velletjes niet te verwijderen, want daarin zitten waardevolle fosfor- en zwavelzouten. Bonen bevatten veel proteïne en voedingsvezels, het zijn uitstekende laxeermiddelen, ze kunnen je cholesterolgehalte verlagen en het lichaam ontdoen van ongewenste gifstoffen. Daarnaast zijn ze een bron van complexe koolhydraten.

3. Bramen en moerbeien
bevatten veel kalium en suikers die de ontgifting van het lichaam bevorderen. Net als aardbeien en frambozen zijn het antioxidanten. Bramen hebben een geneeskrachtige werking. Ze hebben een gunstig effect op verkoudheden, buikloop en keelpijn. Braambessen zijn vezelrijk, bevatten veel vitamine C en zijn caloriearm.

4. Noten
amandelen, walnoten, kastanjes en hazelnoten zijn niet alleen borrelhapjes. Diverse onderzoeken zijn het erover eens dat het eten van noten het risico op een infarct reduceert met 50%. Bovendien zijn noten natuurlijke energieleveranciers en een calciumbron. De meeste noten bevatten voor 80 a 90% onverzadigde vetten, ze zijn een bron van eiwit en ze bevatten vitamines en mineralen als magnesium, zink, kalium, calcium, ijzer, koper en selenium. Onverzadigde vetten verlagen het cholesterolgehalte en verkleinen zo de kans op hart- en vaatziekten. Noten bevatten ook het essentiële vetzuur alfa-linoleenzuur. Dit is een vetzuur dat het lichaam nodig heeft, maar niet zelf kan aanmaken.
Voor mensen die weinig of geen vlees eten zijn noten een goed alternatief. Noten zijn zeer goed voor ons zenuwstelsel, de hersenen, bloedvorming en vooral voor de stofwisseling. De hazelnoot bevat veel proteïnen, complexe koolhydraten, vezels, ijzer, calcium en vitamine E. Amandelen behoren tot de rijkste bronnen van alfa-tocoferol, dat beschouwd wordt als de meest efficiënte vorm van vitamine E. Deze vitamine werkt in ons lichaam als een antioxidant, die vrije radicalen zuivert. Van alle notensoorten zijn amandelen ook het rijkst aan calcium. Daarnaast zijn ze ook een zeer goede bron van magnesium, koper, zink, B6 en riboflavine (vitamine B2). Amandelen bezitten een goed verteerbaar eiwit en bestaan voor circa 60% uit amandelolie. Ze moeten heel goed gekauwd worden anders worden ze slecht verteerd.

5. Zalm
voorkomt verouderingseffecten van de cellen. Zalm is rijk aan eiwit en gezonde omega vetten. Net als sardines of makreel bevat zalm Omega-3 vetzuren, vetten die je slechte cholesterolgehalte verlagen en je goede cholesterolgehalte verhogen en die de hersenen en het hart beschermen. Onderzoeken in Japan, waar de inwoners hun dieet baseren op de consumptie van vis, tonen aan dat Japanners minder aanleg voor hart- en vaatziekten hebben.

6. Rauwe melk
De voorstanders van gezonde voeding verdedigen te vuur en te zwaard de consumptie van rauwe, ongepasteuriseerde melk. Ze zweren dat rauwe melk het immuunsysteem verbetert, de botten versterkt en problemen met de spijsvertering minimaliseert. Rauwe melk bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen zoals vetten, eiwitten, koolhydraten, mineralen, spoorelementen en enzymen. Rond 1900 was er zelfs een dieet van, 4 tot 6 weken rauwe melk, zonder iets anders te eten, wat meer dan 20000 mensen van allerlei ziektes heeft genezen, zoals vetzucht, darmproblemen, allergieën, huidproblemen, migraine, diabetes, verkeerde bloeddruk en nog verscheidende andere ziektes. In de Verenigde Staten van Amerika krijgen veel kinderen met ADHD weer rauwe melk en daardoor verdwijnen veel problemen. Het is dan wel heel belangrijk dat de melk komt van dieren die voornamelijk gras krijgen gevoerd. De kwaliteit van deze melk is beter en in deze melk kunnen zich veel moeilijker ziekteverwekkers ontwikkelen.

7. Eieren
De voordelen: het ei bevat meer dan een dozijn verschillende vitamines en mineralen die spieren, haar en hormonen versterken. Eieren zijn een van de belangrijkste bronnen van antioxidanten. Eén ei per dag is supergezond en het helpt je zelfs in de strijd tegen de kilo’s. Volgens Britse wetenschappers kun je eieren zelfs ‘superfood’ noemen. De onderzoekers van de Manchester Metropolitan University analyseerden 71 onderzoeken die de voedingswaarden en de rol van eieren in het eetpatroon bestuderen. Ze ontdekten dat eieren belangrijk zijn voor een goede gezondheid en het verliezen van gewicht. Want één ei bevat relatief veel voedingstoffen in verhouding tot het aantal calorieën. Een ei bevat ongeveer 80 calorieën en is een belangrijke bron van eiwitten en belangrijke vitamines (vitamine D en B12). Daarnaast bevat het veel essentiële aminozuren die belangrijk zijn voor de groei en herstel van het lichaam. Volgens hoofdonderzoekster Carrie Ruxton bevat een ei per dag een groot deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D.

8. Vlees
Het 'weidevlees' (scharrelvlees), de dieren kunnen het hele jaar door naar buiten en eten gras in plaats van voer met een hoge mate van toxiciteit, bevat in totaal minder vet en minder cholesterol per 100 gram. De omega-3-vetzuren en omega-6 erin zijn ideaal voor de preventie van hart- en vaatziekten en diabetes.

9. Appels
bevatten vitamine C en door de grote hoeveelheid vezels is dit fruit een ideaal product om overgewicht in de hand te houden. Ook is de appel zeer effectief bij aandoeningen van het spijsverteringsstelsel. Bovendien blijven ze, ook als ze al een tijdje liggen, nog steeds erg gezond. Ze verliezen in tegenstelling tot andere soorten fruit vrijwel geen voedingswaarde. Oplosbare vezels verlagen het LDL cholesterol (het slechte soort) en onoplosbare vezels zorgen voor een regelmatige stoelgang. In appels zit pectine, een stof die giftige metalen uit je lichaam haalt, zoals lood en kwik. De schil van een appel is ook gezond, want deze bevat krachtige anti-oxydanten die kanker en hart- en vaatziekten voorkomen.

10. Broccoli, spruitjes en bloemkool
bevatten meer ijzer en calcium dan vlees. Ze bevatten vitamines, mineralen en vormen een belangrijke bron van antioxidanten. Volgens talrijke studies hebben ze zwavelverbindingen die fungeren als katalysators voor kankerenzymen. Broccoli staat bekend om zijn vele goede eigenschappen zoals het voorkomen van kanker en versterken van het immuunsysteem. Volgens nieuw Amerikaans onderzoek vertraagt deze groente ook de verouderingseffecten. Broccoli bevat de chemische stof sulforafaan. Deze stof activeert anti-oxidanten en enzymen in immuuncellen en voorkomt dat vrije radicalen cellen beschadigen. Beschadigde cellen worden als de belangrijkste oorzaak van verouderen gezien met ouderdomsziekten als verstopte slagaders, reuma, suikerziekte en een zwakker immuunsysteem. Broccoli heeft meer beschermende kwaliteiten dan welke andere koolsoort ook. Broccoli is rijk aan praktisch elke vitamine: A, B's, C, E en K. De enige vitamine die in broccoli ontbreekt is D (die door het lichaam aangemaakt wordt onder invloed van zonlicht) en B12 (die alleen door bacteriën aangemaakt wordt). Verder bevat broccoli alles, zowel de macromineralen als calcium, magnesium en kalium, als de sporenelementen zink, ijzer, koper.

(1) 2008 - 2010 Herborist, gepubliceerd in Seksualiteit (Mens en Gezondheid) op 19-09-2008.
(2) 27.07. 2010 José Barki (2010 Yahoo! Inc.)

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd.
Ondersteun het werk van de VGNS en word lid!