Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd

VGNS vindt dat de momenteel gebruikte richtlijnen en argumenten tegen het gebruik van natuurlijk schildklierhormoon niet voldoende steekhoudend zijn en bovendien het gezondheidsbelang van veel patiënten groot onrecht aandoen lees meer...


 

Allergisch voor tarwe!

on vrijdag, 08 juni 2018.

Mijn naam is Bep en mijn verhaal over mijn ziekte van de schildklier wil ik met jullie delen

Sinds 1992 ben ik ziek geworden. Na de infectieziekte toxoplasmose is het begonnen.
Altijd ziek ,allerlei vage klachten. En na veel onderzoeken bij verschillende artsen, die nooit iets tastbaars konden vinden , luidde de diagnose: u moet er mee leren leven mevrouw.

Met als gevolg altijd moe,geen energie. Als ik 's morgens uit bed kwamen en gedoucht had, had ik geen energie meer over voor de rest van de dag. Met veel hulp kwam ik de dag door. Mijn man hielp waar hij kon naast zijn gewone werk en niet te vergeten alle zorg van mijn moeder en de thuiszorg .
Kortom jullie zullen dit verhaal wel herkennen.

Baat het niet het schaadt ook niet...

Maar ik weigerde mij bij mijn situatie neer te leggen. Ik ging op zoek, dan maar het alternatieve circuit in. Baat het niet het schaadt ook niet was de gedachte.
Uiteindelijk ben ik bij de homeopatisch arts P Sprangers in Dongen terecht gekomen en daar vond ik wel erkenning voor mijn ziekte. Uit zijn onderzoek ( d.m.v.bioresonantie, thermometertest,urinetest) stelde hij de diagnose: 'je schildklier werkt niet meer'.

Heel langzaam ben ik met thyroideum ( per dag 4 x 120 mg na opbouw) ingeregeld geworden.
Het was hoogste dosering die hij ooit voorgeschreven had!
Hierdoor kreeg ik langzaam maar zeker mijn leven een beetje terug. Alles gebeurde op mijn tempo langzaam maar zeker. Maar ik kreeg hoop, niet dat ik volledig zou genezen, maar dat ik er mee kon leren leven.

Ben nu sinds 2003 patiente bij P Sprangers en hij heeft zelfs mijn huisarts weten te overtuigen van het gebruik van natuurlijk schildklier hormoon. Onze huisarts was bereid te luisteren en zij respecteerde de mening van de patient en van de homeopatisch arts.

Afgelopen voorjaar februari 2013 moest mijn man met rugklachten naar de osteopaat en hij vroeg of ik voor de gezelligheid met hem meeging.
Tijdens de behandeling van mijn man raakte ik aan de praat met de osteopaat over koetjes en kalfjes.
Na de behandeling zegt de osteopaat plotseling tegen mij jij bent allergisch voor tarwe.
Dat kan kloppen, jaren geleden ben ik daarop getest en was ik allergisch voor tarwe, maar er werd bij gezegd je hoeft er niets mee te doen want zo erg is het niet.
De osteopaat adviseerde om speltbrood te gaan eten alleen de zuivere biologische spelt ( = spelt gemalen op een molensteen die alleen spelt maalt en zeker niet op een molensteen die ook tarwe maalt).
Ik heb zijn advies opgevolgd en eet nu sinds maart 2013 speltbrood en bak het zelf.
Ik gebruik ook macaronie, spagettie, vermicellie enz van speltmeel, alles van de reformwinkel.
Het houdt wel in dat ik veel etiketten lees om te voorkomen dat ik maar een spoortje tarwe
binnen krijg. Daarnaast eet ik geen vlees, ( geen kip teveel antibiotica) geen taart, geen koekjes, geen snoep geen zout, geen zuivel. Wel alle soorten vis, groenten, fruit en eieren.

Zonder schildkliermedicijnen door het leven!

Kort nadat ik met het eten van spelt begonnen was, na 2 tot 3 maanden, merkte ik dat de dosering tyreoidum naar beneden kon. Ik kreeg hartkloppingen, diaree, gejaagd zijn. Dat was voor mij het teken dat ik met de dosering te hoog zat. Ieder bezoek bij de homeopatisch arts bevestigde dit
De dosering kon naar beneden in een zeer korte tijd. Uiteindelijk volgt het wonder dat ik ZONDER schildkliermedicijnen door het leven kon( sinds eind juli 2013).
Het is niet te geloven, de schildklier heeft zijn werk weer hervat!

Afgelopen februari 2014 op controle en nog steeds zonder medicijnen.
De arts P Sprangers spreekt over een wonder en gaat met deze kennis aan de slag in zijn praktijk.

 

PS: mijn schoonzus (ook schildklierpatiente ) die ik mijn ervaring heb verteld gebruikt ook nu spelt sinds 3 maanden.
Haar bloedwaarden waren sinds 12 jaar nog nooit goed geweest. Nu wel voor de eerste keer. Zij mocht van haar arts met de thyrax ( van 3 naar 2 pillen) omlaag en hij begreep er echt niets van.

Ik hoop dat mijn ervaring jullie kan helpen.

Bep

(naam en adres bij het bestuur bekend)

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd.
Ondersteun het werk van de VGNS en word lid!