Vergelijkend onderzoek Dr. Thanh Hoang

on donderdag, 30 januari 2014. Posted in 2014

Vergelijkend onderzoek Dr. Thanh Hoang

Dr. Thanh Hoang, een endocrinoloog verbonden aan de staf van het Walter Reed National Military Medical Center in Bethesda, MD, presenteerde tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Endocrine Society de resultaten van zijn onderzoek naar het natuurlijk schildklierhormoon.

De studie vergeleek het natuurlijk schildklierhormoon met levothyroxine. De studie beoordeelde 70 patiënten (in de leeftijd van 18 tot 65 jaar), welke primaire hypothyroïdie hadden.
Bij afsluiting van de studie werd aan de patiënten de voorkeur gevraagd voor medicatie; de meesten gaven de voorkeur aan het natuurlijk schildklierhormoon.

Dr. Hoang rapporteerde ook, dat de patiënten die het natuurlijk schildklierhormoon hadden gebruikt, ongeveer 3 pond waren afgevallen terwijl de gebruikers van levothyroxine niet waren afgevallen. Uit dit onderzoek is gebleken, dat dagelijks voorgeschreven natuurlijk schildklierhormoon een veilig alternatief is voor patiënten met hypothyreoïdie, als ze niet tevreden zijn over de behandeling met levothyroxine.
Dit onderzoek, met de resultaten, is een heel belangrijke stap voorwaarts voor schildklier patiënten.

De jaarlijkse bijeenkomst van de Endocrine Societye werd van 15 t/m 18 juni 2013  gehouden in San Francisco.

Engelstalig artikel

onderzoek

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd.
Ondersteun het werk van de VGNS en word lid!