Drs. Robert Linschoten overleden

on zondag, 22 oktober 2017. Posted in 2017

Drs. Robert Linschoten overleden

Drs. Robert Linschoten, erelid van de VGNS, is afgelopen woensdag 18 oktober 2017 op 90-jarige leeftijd overleden.

We kennen Robert als een markante persoonlijkheid en zeer betrokken arts, die direct en indirect heel veel mensen heeft geholpen bij hun schildklierproblematiek. Met een vrijwel onuitputtelijke kennis en inzicht op dit gebied.

Robert heeft zich tientallen jaren sterk gemaakt voor het gebruik van het natuurlijk schildklierhormoon en heeft ervoor gezorgd dat Thyreoidum weer verkrijgbaar werd bij apotheken nadat Thyranon van de markt verdwenen was en synthetische medicatie de standaard was geworden.
Hij is de man die, toen de levering van Thyreoidum in gevaar kwam, onmiddellijk een actiegroep in het leven heeft geroepen. Deze actie voor het behoud van Thyreoidum als medicatie heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van de VGNS in 2010.
Wij zijn trots en dankbaar dat hij op zeer hoge leeftijd, in 2014, nog een lezing heeft willen geven op onze ledendag. Deze uitermate informatieve en boeiende lezing is hier terug te zien. Samen met de ander artikelen van Robert op de VGNS website een blijvend monument voor deze arts met hart voor zijn patiënten, een arts die niet de geneeskunde maar geneeskunst beoefende.

We zijn hem veel dank verschuldigd.

Wij wensen de familie van Robert Linschoten alle sterkte toe met dit verlies.

Anneke Spaaks
René Thuring
Marien van de Kreeke
Ben Knoop
Dries Oosterhof