Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd

VGNS vindt dat de momenteel gebruikte richtlijnen en argumenten tegen het gebruik van natuurlijk schildklierhormoon niet voldoende steekhoudend zijn en bovendien het gezondheidsbelang van veel patiënten groot onrecht aandoen lees meer...


 

BTW op alternatieve zorg afgeschaft

on woensdag, 17 februari 2016. Posted in 2015

BTW op alternatieve zorg afgeschaft

Complementaire artsen en behandelaars hoeven geen omzetbelasting (BTW) meer af te dragen. Dat blijkt uit een serie recente uitspraken van belastingrechters en de Hoge Raad.

Kern daarvan is dat de fiscus geen onderscheid mag maken tussen ‘alternatieve’ en normale medische handelingen.

Dit kan voor u betekenen dat uw bezoek aan een complementaire arts goedkoper uitpakt. Heeft u na 1-1-2013 rekeningen van uw arts gehad waarop een apart bedrag aan BTW staat vermeld dan kunt u dit mogelijk bij uw arts terug vragen. Uw arts kan onterecht afgedragen BTW terugvorderen van de belastingdienst.

Een artikel in het NRC van 17 september 2015 gaat hier verder op in.

De patiënt wint hier en hoeft nu ook niet nog eens BTW te betalen over zorg die meestal zelf betaald moet worden

- update 17-2-2016 -
Van een therapeut hoorden we vandaag dat de belastingdienst dit besluit van de van belastingrechters en de Hoge Raad nog steeds niet uitvoert!

Dat betekent dat uw therapeut nu 5 maanden na het besluit nog steeds verplicht BTW moet afdragen over de omzet die zij behalen met behandelingen.

Reguliere behandeling is in tegenstelling tot behandeling door complementaire artsen BTW vrij. De financiele discriminatie van de aanvullende zorg is 5 maanden na de rechterlijke uitspraak dus nog steeds niet van de baan!

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd.
Ondersteun het werk van de VGNS en word lid!