Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd

VGNS vindt dat de momenteel gebruikte richtlijnen en argumenten tegen het gebruik van natuurlijk schildklierhormoon niet voldoende steekhoudend zijn en bovendien het gezondheidsbelang van veel patiënten groot onrecht aandoen lees meer...


 

Anneke Spaaks treed af als secretaris.

on zondag, 28 oktober 2018. Posted in 2018

Anneke Spaaks treed af als secretaris.

Anneke Spaaks heeft recent wegens persoonlijke omstandigheden haar functie als secreatris van de VGNS neergelegd.

Anneke is de oprichter van de VGNS en hoe begrijpelijk haar beslissing ook is, het valt ons zwaar dat we iemand die zo betrokken is bij de problematiek rond schildkliermedicatie nu moeten missen.

Hoe betrokken Anneke is dat is wel gebleken in de periode toen de levering van Thyreoidum ernstig in gevaar kwam. Eind 2010 dreigde een algeheel bereidings- en afleveringsverbod voor natuurlijk schildklierhormoon en speciaal voor Thyreoïdum. Een tweetal apothekers hadden dit verbod al opgelegd gekregen. Dit leidde tot grote ontzetting bij veel gebruikers, juist voor hen is natuurlijk schildklierhormoon essentieel voor hun levenskwaliteit. Op initiatief van dokter Linschoten werd er onmiddellijk een actiecomité opgericht.

Anneke mellde zich aan bij het comité en was daar gedurende de actieperiode patiëntencoördinator. In die tijd was ze nog werkzaam voor Hypomaarniethappy, schreef artikelen voor de nieuwsbrieven.

Wat in feite wel heel duidelijk werd tijdens de actie was dat er een vereniging zou moeten komen die zich specifiek zou gaan inzetten voor de belangen van gebruikers van natuurlijk schildklierhormoon. Anneke heeft  daartoe het initiatief genomen en in juni 2010 werd De Vereniging van Gebruikers van Natuurlijk Schildklierhormoon (VGNS) opgericht.

Wij hebben Anneke Spaaks gevraagd of zij op de komende ledendag officiëel afscheid zou willen nemen als secretaris. Anneke: "Ik heb mij de afgelopen 15 jaar op allerlei manieren ingezet omdat ik vind dat er een eind moet komen aan het grote onrecht dat patiënten niet verbeteren omdat zij niet de juiste diagnose krijgen of de voor hen geschikte medicatie. De wetenschap dat ik heb mogen bijdragen aan de bewustwording van dit feit bij patiënten en artsen is mij genoeg"

Wij danken Anneke als bestuur voor haar ongekende inzet in de missie van de VGNS om de belangen van gebruikers van natuurlijk schildklierhormoon te behartigen.

Dries Oosterhof
Marien van de Kreeke
Ben Knoop

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd.
Ondersteun het werk van de VGNS en word lid!